Kutahyali nasıl yazılır TDK?
Bu kelime sıklıkla Kütahya’dan türetilen Kütahyalı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kütahyalı olmalıdır.
Edirneli nasıl yazılır TDK?
İnsanların hangi şehirden geldiğini yazarken, türetme eki -li, isimden yeni bir isim yaratır ve isimle birleşen bu ek, kesme işaretiyle ayrılmaz. Bu kelime sıklıkla “Edirne’den” şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanım Edirneli olmalıdır.
Denizlimiz nasıl yazılır TDK?
Özel isimlere eklenen sahiplik, durum ve belirtme ekleri bir kesme işaretiyle ayrılır. Bu kelime sıklıkla Denizlimin olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım Denizli biçiminde olmalıdır.
Erzincanlıya nasıl yazılır TDK?
Büyük harflerle ve boşluksuz yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Erzincanlı, erzincanlı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Erzincanlı olmalıdır.
Kütahyalı ayrılır mı?
Özel isimlere eklenen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılmalıdır. Kütahya isminin yazımı doğrudur.
Düzceli nasıl yazılır?
Düzce ilinden biri anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Düzceli, Düzceli şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı dikdörtgen biçiminde olmalıdır.
Mevce ne demek TDK?
Arapça mwc kökünden gelen mawc موج “dalga” kelimesinden türemiştir. 19. yüzyılın sonlarında Arapça mevc kelimesinden türetilen neo-Osmanlı fizik terimidir. Son yıllarda şaşırtıcı bir geri dönüş yapmış gibi görünüyor. Mevce: Ses, elektrik ve ısı için dağıtım devrelerinden herhangi biri.
Kırklarelinde nasıl yazılır?
Betül Eyövge Yılmaz devam ediyor
Deniz nehir nasıl yazılır?
Yer adlarında ilk addan sonra gelen ve deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz gibi bir türü belirten ikinci adlar büyük harfle başlar.
Muğlalı nasıl yazılır TDK?
Belirsizlik hali anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Eşlik eden ekler ayrılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla muğlalılık, muğla’lılık olarak yanlış yazılır.
Nehrimiz nasıl yazılır?
14. Yer adlarında ilk isimden sonra gelen ve deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz vb. içeren adlar. Tabiatı belirten ikinci isimler büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Anadolu Yakası, Çanakkale Boğazı, Dicle, Ege Denizi, Erciyes Dağı, Fırat, Süveyş Kanalı, Tuna, Van Gölü, Zigana Geçidi vb.
Diyarbakır nasıl yazılır TDK?
Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerden birini ifade eder. Büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime genellikle diyarbakır, diyar copper olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı ise Diyarbakır olmalıdır.
Erzurumlu nasıl yazılır TDK?
Büyük harflerle ve boşluksuz yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Erzurumlu, erzurumlu olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Erzurumlu olmalıdır.
Bartınlı nasıl yazılır?
BARTINLI KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla bartınlı, Bartınlı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı bartınlı şeklinde olmalıdır.
Edirneli nasıl yazılır?
EDİRNE KELİMESİNİN ANLAMI Büyük harflerle ve eksiz yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla Edirne olarak yazılır. Doğru kullanımı Edirne olmalıdır.
Kütahya nasıl yazılıyor?
Bu kelime sıklıkla kütahya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kütahya olmalıdır.
Afyonlu nasıl yazılır?
Bu kelime çoğu zaman Afyonkarahisarlı, Afyonkarahisarlı, Afyon Karahisarlı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanım Afyonkarahisarlı olmalıdır.
Kastamonulu nasıl yazılır TDK?
Doğru kullanım Kastamonulu olmalıdır.
Suretiyle ne demek?
bu arada, biçime göre. Zarf. Çok fazla kelime kullanmanıza yardımcı olan ama hiçbir şey söylemeyen kelimelerden biridir. “by order of” ifadesinin büyük kardeşidir.