İçeriğe geç

Consolidation Ne Demek Tıp

Konsolidasyon tıpta ne demek?

Konsolidasyon, akciğerlerdeki hava yollarının, olması gerekenden farklı aşamalarda kan, su, enfeksiyöz sıvı veya başka bir maddeyle dolması sonucu oluşan bir olgudur. Bu görüntü röntgenlerde görülür ve tıp dünyasında yaygın olarak kullanılan bir radyolojik terimdir.

Rekanalizasyon ne demek tıp?

Son yıllarda rekanalizasyon tedavisinde kaydedilen önemli ilerlemeler, felçli veya yatağa bağımlı inme hastalarının riskini önemli ölçüde azaltmıştır.

Rekonstitüe ne demek tıp?

Yeniden yapılandırılmış: Süt ürünü, süt tozuna veya konsantre süte, kuru maddeye göre belirli bir su oranının tekrar sağlanması için gerekli miktarda su ilave edilmesiyle elde edilen üründür.

Collapse ne demek tıp?

Çevre damarların genişlemesi nedeniyle kan çevredeki bölgede göllenir. Kanın göllenmesi nedeniyle vücutta büyük bir çöküş meydana gelir. Bu durum vücudun tüm gücünü kaybetmesine ve gücün aniden durmasına neden olur. Bu duruma veterinerlik ve tıp alanında çöküş denir.

Konsolidasyonun ne demek?

“Birleştirmek” ve “entegre etmek” anlamına gelen bu terim tıpta ve ticaret ve ekonomi alanlarında kullanılır. İş dünyasında, kurumsal konsolidasyon bireysel şirketlerin birleşmesi anlamına gelir.

Konsolidasyon evresi nedir?

Konsolidasyon, bir şirket veya organizasyonun finansal verilerini ve faaliyetlerini bir araya getirme ve bunları bir bütün olarak sunma sürecidir. Bu süreç, aynı şirketin farklı yan kuruluşlarının veya bölümlerinin ayrı finansal raporlarını birleştirir ve şirketin genel finansal durumunu daha net ve anlaşılması daha kolay hale getirir.

Reconstruction ne demek tıp?

“Kalıplanabilir” veya “biçimlendirilebilir” anlamına gelir. Rekonstrüktif kelimesi Latince “reconstruction” kelimesinden türemiştir. “Yeniden yapılandırma” ve “onarım” anlamına gelir.

Resection ne demek tıp?

Bu, bir organın veya vücut parçasının kısmen veya tamamen çıkarılmasını içerir.

Opsonizasyon ne demek tıp?

Yapıştırıldıkları bakterilerin yüzeyindeki elektrik yükünü değiştirirler, böylece lökositler tarafından tanınmalarını ve fagosite edilmelerini sağlarlar. Bu olguya “opsonizasyon” denir: opsoninler bakteri yüzeyine yapışır ve orada spesifik reseptörler oluştururlar (C3b reseptörü, Fc reseptörü).

Remitting ne demek tıp?

Relapseing-remitting MS (RRMS): MS’in bu en yaygın formunda, klinik semptomlar ataklar arasında geçen sürede düzelen ataklar halinde gelişir. Bu şekilde gerçekleşen ataklara relaps; iyileşmelere remisyon denir.

Reparasyon ne demek tıp?

Geniş doku kaybı olan durumlarda defektlerin granülasyon dokusu ile doldurulmasına “onarım” denir. Eksüda, trombüs, hematom, enfarktüs gibi doku kaybı olmayan lezyonların granülasyon dokusuna dönüşerek iyileşmesine “organizasyon” denir.

Retrograt ne demek tıp?

Erkeklerde görülen ve retrograd ejakülasyon, semen reflüsü, retrograd ejakülasyon, kuru ejakülasyon veya kuru orgazm gibi çeşitli isimlerle tanımlanan ürolojik bir rahatsızlıktır. Orgazm sırasında spermin dışarı çıkmaması olarak özetlenebilir.

Collapsus nedir tıpta?

Çökme, çevresel damarların genişlemesi ve orada kan birikmesi sonucu oluşan şiddetli bir çökme, vücuttaki tüm kuvvetlerin aniden durması ve çökmesidir. Normal tonusun kaybolması sonucu büzülme, küçülme, sönme veya çökme.

Commotio ne demek tıp?

Commotio cordis (Latince, “kalbin huzursuzluğu veya rahatsızlığı”), kalp atışı döngüsü sırasında kritik bir anda kalbin hemen üzerindeki bölgeye (precordial bölge) gelen bir darbe sonucu oluşan nadir bir kalp ritmi bozukluğudur. Durum üç dakika içinde tedavi edilmezse ölümcül olma olasılığı %97’dir. Commotio cordis (Latince, “kalbin heyecanı veya rahatsızlığı”), kalp atışı döngüsü sırasında kritik bir anda kalbin hemen üzerindeki bölgeye (precordial bölge) gelen bir darbe sonucu oluşan nadir bir kalp ritmi bozukluğudur. Durum üç dakika içinde tedavi edilmezse ölümcül olma olasılığı %97’dir.

Contusion ne demek tıp?

Kırık, üst ekstremitenin iskeletsel bileşeninde oluşan bir yaralanmadır.

Konsolidasyon etkisi nedir?

Fiyatlar belirli bir aralıkta hareket ederken genellikle direnç ve destek seviyeleri arasında dalgalanırlar. Bu durumda fiyatlar herhangi bir yönde önemli ölçüde hareket etmez. Bu istikrara konsolidasyon denir.

Konsolidasyon ne zaman başlar?

20 Yatırım yapılan şirketin konsolidasyonu, yatırımcının yatırım yapılan şirket üzerinde kontrolü elde ettiği tarihte başlar ve kontrolü kaybettiği tarihte sona erer.

Konsolide oluyor ne demek?

Konsolidasyon, Latince “consolidatus” kelimesinden gelir ve “tek bir gövdede birleştirmek” anlamına gelir. Günümüzde, finansal tabloların konsolidasyonu, birkaç şirketin finansal pozisyonunu bir araya getirmek ve bunları tek bir çatı altında sunmak anlamına gelir.

Konsolidasyon ne iş yapar?

Konsolidasyon veya bir şeyleri bir araya getirme, iş ve finans dünyasında yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Kısa ve orta vadeli yükümlülükleri uzun vadeli planlara dahil etmek, konsolidasyon sürecinin önemli bir parçasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Parayı Elden Alan Escort