İçeriğe geç

Bal Kabağı Kaç Cm Arayla Dikilir

Balkabağı ne kadar arayla dikilir?

Kullanılan çeşidin dik veya yayvan büyüme özelliği dikkate alınarak, 60×60 cm, 70×70 cm veya 80×80 cm aralıklarla açılan çukurlara tohumlar ekilir. Tohum ekiminde 600-700 gr/gün, elle ekimde 1-1 gr.

Bal kabağı hangi gübreyi sever?

Balkabağı yetiştirirken sadece organik malzemeler kullanmak faydalıdır. Ekimden veya dikimden yaklaşık bir ay önce, dekar başına 3-4 adet yanmış çiftlik gübresi kullanabilirsiniz. Ticari gübre olarak, dekar başına 25-30 kilogram %33 amonyum nitrat, 20-25 kilogram TSP veya DAP gübresi ve 20 kilogram potasyum sülfat uygulanır.

Bal kabağı çok su ister mi?

Sulama: Balkabağı bitkisi çok fazla suya ihtiyaç duyan bir bitkidir, bu nedenle toprağın her zaman nemli olduğundan emin olmalı ve sulama programını asla bozmamalısınız. Mümkünse bitkiyi dinlendirdiğiniz suyla aynı gün ve aynı saatte sulamaya özen göstermelisiniz.

Bal kabağı hangi aylarda dikilir?

Balkabakları Ocak-Mart ve Eylül-Aralık ayları arasında yetiştirilebilir. Ayrıca sulama gerektirmeyen ürünlerin ekimine ilk yağmurlardan sonra, Mayıs-Haziran ayları arasında başlanabilir.

Balkabağı kaç santim arayla ekilir?

Dallanmayan ve grup halinde büyüyen kabak fideleri 60-80 cm sıra arası ve 50-60 cm sıra üzeri olacak şekilde sürü halinde dikilir. Doğrudan ekimde ise yaz kabağı toprak sıcaklığı 10-12 °C’ye ulaştığında ekilir.

Kabak verimini artırmak için ne yapmalı?

Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için, tercihen her 3-4 günde bir olmak üzere çok sık sulama, bitkinin gelişimi ve verimliliği için çok faydalıdır. Kabakta susuzluk, yapraklarının sabah ve akşam saatlerinde alışılmadık şekilde solması ve sarkmasıyla kolayca fark edilebilir.

Kabak bitkisi suyu sever mi?

Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için düzenli ve yeterli sulama önemlidir. Kabak bitkisi toprakta nemli bir ortamı sever ancak su birikimini sevmez, bu nedenle iyi drenaj önemlidir. Sık sulama bitki gelişimi ve verimliliği için önemlidir.

Kabak neden büyümez?

Potasyum eksikliği meyve renginde ve kalitesinde değişikliklere, soluk çiçeklere, yaprak kenarlarında yaprak yanıklığına ve hastalıklara yol açar. Fosfor eksikliğinde tohum oluşmaz ve meyveler büyümez. Kalsiyum eksikliğinde yaprak yanıkları ve zayıf kökler oluşur. Kükürt eksikliğinde yaprakların sararması, verimsizlik ve kalite düşüklüğü oluşur.

Balkabağı güneşi sever mi?

Diktiğiniz kabak fidelerini düzenli olarak sulayın ve yeterli güneş ışığı aldıklarından emin olun. Dikim yönünü, bitkinizin günde en az 6 saat güneş ışığından faydalanacağı şekilde seçmelisiniz.

Balkabağı nasıl büyütülür?

Bahçede yaklaşık 16 inç derinliğinde ve 40 cm çapında bir çukur kazın, o alandaki toprağı havalandırın ve organik gübre ile iyileştirin. Mümkünse toprağa perlit karıştırmak kök gelişimine yardımcı olacak ve su tutmayı artıracaktır. Havalandırdığınız ve zenginleştirdiğiniz toprağı geri doldurun ve kabak fidelerinizi dikin.

Kabak kaç günde bir sulan?

Çapalamadan önce ve her sulamadan sonra dekara 3 kg azot içerikli gübre uygulanmalıdır. Sulama her 15 günde bir yapılmalıdır. Sulama tüm büyüme mevsimi boyunca ortalama 5 kez yapılmalıdır.

Balkabağı kaç ayda yetişir?

Sonbahar hasadı için balkabaklarını ilkbahar sonu veya yaz başında ekmeyi planlayın. Balkabaklarının olgunlaşması genellikle 95 ila 120 gün sürer. Bir dikim alanı seçin ve toprağı hazırlayın. Balkabakları asmalarda büyür ve gelişmek için bolca alana ihtiyaç duyarlar.

Balkabağının olgunlaştığını nasıl anlarız?

Meyveleri büyümeye başlayan kabakların olgunlaşıp olgunlaşmadıklarını görmek için kabuklarını kontrol edebilirsiniz. Olgunlaşmış kabakların kabukları sertleşmiştir. Aynı şekilde, kabak sapını da kontrol edebilirsiniz. Sap kurumuşsa, meyve olgunlaşmış demektir.

Bal kabağı en iyi nerede yetişir?

Türkiye kabak üretiminde dünyada 8. sırada yer almaktadır. Ülkemizde kabak yetiştiriciliği denildiğinde ilk sıralarda Afyon, Ankara, Sakarya ve Düzce illeri yer almaktadır.

1 dönümden kaç kilo bal kabağı çıkar?

Ortalama olarak dekar başına 75-100 ton kabak ve bu şartlarda muhteşem bir hasat gibi duruyor. Buna vaktimiz yok.

Balkabağı nasıl verimli olur?

Derin, iyi drenajlı, iyi su tutma kapasitesine sahip ve organik ve mineral maddeler açısından zengin tınlı topraklarda yüksek verim elde edilebilir. Kabak kumlu toprakta yetiştirilecekse çiftlik gübresi ve ticari gübreler kullanılmalıdır. Gübreleme toprağın erkenci olmasını sağlar.

Balkabağı kesilmeden ne kadar dayanır?

Balkabağını kesmeden nasıl saklarım? Bütün balkabakları kesilmiş balkabaklarından daha uzun süre dayanır. Bütün balkabaklarını ortalama 10-15 derece sıcaklıktaki serin ve karanlık bir yerde 3 aya kadar saklayabilirsiniz.

Balkabağı güneşi sever mi?

Diktiğiniz kabak fidelerini düzenli olarak sulayın ve yeterli güneş ışığı aldıklarından emin olun. Dikim yönünü, bitkinizin günde en az 6 saat güneş ışığından faydalanacağı şekilde seçmelisiniz.

1 dönümden kaç kilo bal kabağı çıkar?

1 hektardan kaç adet kabak elde edilebilir? Yaz kabağı çeşitlerinin yetiştirildiği bölgeye, yetiştirme yöntemine ve seçilen çeşidin özelliklerine bağlı olarak her bitkiden 2-4 kg ürün elde edilebilir. Dekar başına 6 ila 8 ton arasında yaz kabağı hasadı yapılabilir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Ardıç Hap Ne Için Kullanılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Parayı Elden Alan Escort