Bilmezlik mi bilmemezlik mi?
Einige häufig falsch geschriebene WörterFalsche SchreibweiseKorrekte SchreibweiseVerbVerbUnterbewusstseinUnterbewusstseinUnwissenheit, UnwissenheitausUnwissenheitUnwissenheitausUnwissenheitWissenschaft174 weitere Zeilen
İş bilmezlik nasıl yazılır?
Türkçe yazımı sıklıkla karıştırılan bazı kelimeler vardır. “Cehalet” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki, doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlış kullanımı “Bilmezlik” olan kelimenin doğru kullanımı “Bilmezlik”tir.
Ayşe Hanımla nasıl yazılır?
Kişi adlarından sonra gelen saygı sözcükleri ve unvanlara gelen ekleri ayırmak için kullanılır: • Nihat Bey’e, Ayşe Hanım’dan Mahmut Efendi ve Enver Paşa’ya; Türk Dil Kurumu Başkanı’na vb. Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvan, şeref unvanı, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Kaymakam Erol Bey, Dr.
Tıpa mı tıbba mı?
Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “Tıpa” olarak kullanılan sözcüğün doğru kullanımı “Tıbba”dır.
Geçen hafta mı geçtiğimiz hafta mı?
Geçen hafta bir toplantı vardı. (Zaman duruyor. Biz mi geçiyoruz yoksa zaman mı geçiyor? Geçen hafta olmalı.)
Artırmak mı arttırmak mı?
TDK’ya göre: Artırmak mı artırmamak mı? TDK’ya göre “artırmak” kelimesinin doğru yazımı “artırmak”tır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım ise artırmaktır.
İyilik bilmez nasıl yazılır TDK?
“Geçmek, bilmek, dokunmak, incitmek, inmek, duymak, tanımak” fiillerinin örnekleri de “su geçirmez, kurşun geçirmez, nankör, yaranmaya çalışan, nezaketsiz, nankör, sevimsiz, zararsız, saldırgan olmayan, affedilemez, duygusuz, ahlaksız” şeklinde birlikte yazılmıştır.
İş birliği bitişik mi ayrı mı?
İşbirliği nasıl yazılır? Türkçe’de “işbirliği” kelimesi iki farklı kelimenin birleşimidir. Ekler Türk Dil Kurumu (TDK) kurallarına göre ayrı ayrı yazılır. Bu nedenle, işbirliği kelimesinin doğru yazımı “işbirliği”dir.
Vali büyük mü yazılır küçük mü?
Cümlede özel isim yerine kullanılan yetki sözcükleri veya ünvanlar büyük harfle başlar: “Vali dün Uzakdoğu’dan gelen heyeti kabul etti.”
Art arda nasıl yazılır?
“Arcade” kelimesinin doğru yazımı “arcade”dir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylıyor. Bunları birbiri ardına yazmak yanlış olur.
Pazar yeri nasıl yazılır?
Pazaryerleri, alıcıları, satıcıları ve pazaryeri işletmecilerini bir araya getiren ve e-ticareti pratik olarak mümkün kılan çevrimiçi alışveriş platformlarıdır.
Haftasonu nasıl yazılır?
TDK’ya göre: Hafta sonu mu yoksa hafta sonu mu? Türk Dil Kurumu’na göre “Wochenende” kelimesinin doğru yazımı “hafta sonu”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “Wochenende”dir.
Göya mı güya mı?
Bu kelime bazı yörelerde “Göya” olarak yazılıp telaffuz edilse de kelimenin doğru yazımı “güya”dır.
Egzoz nasıl yazılır?
TDK’ya göre Egzoz kelimesinin doğru yazımı “egzoz”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Göya mı güya mı?
Bu kelime bazı yörelerde “Göya” olarak yazılıp telaffuz edilse de kelimenin doğru yazımı “güya”dır.
Devirdaim nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre “devridaim” kelimesinin doğru yazımı “devridaim”dir.
Halükar nasıl yazılır TDK?
Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre “Halukar” kelimesinin yanlış kullanımı “Hâlükâr”dır. Halukar, geleneksel bir el sanatı olup, ince el dokuması ipek kumaşlar üretmek için kullanılır.
Felsefi nasıl yazılır TDK?
Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre yanlış kullanımı “Felsefi” olan sözcüğün doğru kullanımı “Felsefi”dir.